X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Parlamentul a ținut un minut de reculegere in memoria lui Mircea Snegur

21 sep. 2023,, 10:11   Politică
2129 0

Deputații, în debutul ședinței de astăzi, au ținut un minut de reculegere in memoria primului președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, care a murit la data de 13 septembrie, anul curent, notează Noi.md

”Este o pierdere irecuperabilă pentru țara noastră. Mircea Snegur a trăit în vremuri istorice și a avut un rol esențial în promovarea liberătții, independenței și suveranității Republicii Moldova. Noi sîntem datori ca aceste valori să le ducem mai departe. Exprimăm sincere condoleanțe familiei, prietenilor, tuturor celor care l-au cunoscut și l-au apreciat, precum și tuturor celor pentru care Mircea Snegur înseamnă istorie”, a declarat președintele legislativului, Igor Grosu.

Primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur, s-a stins din viață la vîrsta de 83 de ani. În ultimii ani, el a fost grav bolnav.

Născut la 17 ianuarie 1940 în satul Trifănești, județul Soroca, Snegur a devenit președinte al RSS Moldova la 3 septembrie 1990, fiind numit în funcție de Sovietul Suprem al fostei republici sovietice, după o carieră în Partidul Comunist.

A condus Republica Moldova spre independența proclamată la 27 august 1991, iar apoi, în timpul conflictului armat de pe Nistru, din 1992, încheiat printr-o înțelegere semnată de Snegur cu președintele Federației Ruse, Boris Elțîn, pe 21 iulie 1992.


0
0
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?