Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Parlamentul a modificat structura Guvernului. Decizie criticată de opoziție

1 feb. 12:54   Politică
2174 0

Parlamentul a modificat structura Guvernului, cu accent pe componenta de integrare europeană. PROIECTUL de modificare a Hotărîrii Parlamentului pentru aprobarea listei ministerelor a fost votat de 61 de deputați.

Astfel, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost reorganizat în Ministerul Afacerilor Externe. Respectiv, funcțiile privind procesul de integrare europeană vor fi preluate de către Biroul pentru integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat. În cadrul Guvernului, procesul de integrare europeană va fi competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană fără portofoliu.

În perioada următoare, Guvernul va adopta actele necesare pentru reorganizarea ministerului, va aduce actele sale în concordanță cu noua structură a Guvernului și va prezenta Parlamentului propuneri privind ajustarea, în acest sens, a legislației în vigoare.

Decizia a fost dur criticată de opoziția parlamentară.

”Este de bun simț ca atunci cînd plăcinta este mic de economisit din aceste cheltuieli administrative și de ajutat bătrînii care mor de foame. Eu nu cred ca cineva din partenerii externi ar fi împotriva ca MAEIE să continue procesul integrare. Cum în RM cu o populație de 2 milioane de oameni care au mai rămas, cum pot să fie 5 vice-primminiștri. Sînteți foarte generoși atunci cînd împărțiți banii publici. E bătaie de joc ceea ce faceți cu banii publici, să nu vă mirați că oamenii vă critică. Că nu aveți bani pentru majorării de pensie, dar aveți bani pentru colegii de partid”, a spus Vlad Bătrîncea.


La rîndu său, deputata Adela Răilean a spus guvernarea trăiește într-o realitate paralelă în care nu vede problemele reale ale țării.

”Cînd îi asculți pe autorii acestei inițiative totul pare logic, logica lor este consecventă, însă din păcate este ruptă de realitate. Trăim într-o țară cu muncitori la negru care nu ridică salarii mai mari de 200, 400 euro pe lună, pe de altă parte miniștrii care îi conduc își trag salarii de peste 2500 de euro pe lună. O țară întreagă poate trăi cu 11 mii de lei, dar miniștrii și alții ca ei nu pot. Propunerea de creare a noi structuri ridică semne de întrebare. Nu mai îmblați cu cerșirea de salarii și extinderea aparatului de stat, nu aceasta este soluția”, a spus deputata.

22
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?