X 

Ostalep spune ce-l deranjează în Moldova și dacă va pleca vreodată din țară (VIDEO)

6 noi. 2018,, 16:20   Politică
4421 9

În cadrul unei discuții cu participanții proiectului iExpert, inițiat de Mișcarea de Tineret „Urmașii lui Ștefan”, fostul viceministru de Externe Valeriu Ostalep a fost întrebat dacă s-a gîndit vreodată să plece din țară.

Directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate a menționat că chiar dacă a călătorit peste tot în lume, Republica Moldova rămîne a fi pentru el un loc special.

„Niciodată nu m-am gîndit în viață să plec de aici. Asta este țara în care m-am născut, este țara care cel mai tare îmi place. Am fost practic peste tot în lume, dar rămîn aici. Sînt două lucruri care mă deranjează - numărul oamenilor bolnavi psihic și politicieni. Deseori asta e una și aceeași categorie, însă eu din Moldova nu plec”, a spus Ostalep.

Politologul a mai explicat că lipsa posibilităților economice este principalul motiv care îi determină pe moldoveni să plece.

„Majoritatea celor care pleacă, eu de exemplu nu am întîlnit oameni care să se realizeze acolo ca personalități, ei supraviețuiesc în multe cazuri, lor le este mai simplu ca aici, au mai multe garanții și atît. Dar ca să te dezvolți ca personalitate, ca om, ca viziune - cetățean poți numai aici. Nu spun nimic incorect din punct de vedere politic. În cel mai bun caz unde nu te-ai duce ai să fie de sortul doi, dacă nu chiar al treilea”, a adăugat Ostalep.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?