Transnistria stiri: 1447
Preşedintele stiri: 4072

Opoziția este încă în discuții privind identificarea candidatului comun pentru prezidențiale

19 iun. 08:33   Politică
4027 1

Forțele politice parlamentare și extraparlamentare ale opoziției din Republica Moldova sînt încă în discuții privind identificarea candidatului comun pentru alegerile prezidențiale.

Aceasta susține președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS). Mai multe declarații a făcut în cadrul emisiunii „Rezoomat” de la RLIVE TV, moderată de jurnalista Ileana Pîrgaru, ediția de marți seara, 18 iunie curent, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Întrebat mai întîi dacă există o alianță tacită între PSRM și PAS, adică cu guvernarea din prezent, Vlad Batrîncea a negat. „Este un atac, inclusiv, din opoziție. PSRM a demonstrat că avem propria identitate, nu poate fi o coalizare cu cei care închid școlile, cu cei care vin cu procurori peste primari, noi nu putem accepta categoric”.

În următoarea ordine de idei, s-a discutat despre candidaturile care se vehiculează că ar putea fi înaintate de opoziție și despre faptul că fostul președinte de țară, socialistul Igor Dodon, ar fi o candidatură convenabilă pentru candidatura PAS, actuala președintă a Republicii Moldova, pentru a cîștiga scrutinul de la toamnă. „Și aceasta este o linie de atac asupra PSRM. PSRM este cea mai rezonabilă forță din opoziție, care încearcă în ultimii 2 ani să consolideze opoziția. Noi sîntem cei mai activi în discuție privind candidatul comun. Mai sînt discuții și noi sîntem optimiști în identificarea unor soluții. Toată opoziția este cointeresată să avem alegeri libere și să nu mai avem ceea ce a adus PAS”, a comentat politicianul, adăugînd că, totuși, în cazul în care nu vor reuși să identifice un candidat comun, fiecare forță va veni cu unul propriu.

Vlad Batrîncea nu a confirmat dacă se discută ca anume Igor Dodon să fie candidatul comun al opoziției, dar a confirmat că se discută candidatura fostului procuror general Alexandr Stoianoglo. „Vă spun ce este acum. Nu putem anticipa. Mîine vor avea loc mai multe consultări cu opoziția și deciziile încă nu sînt luate. Dialogul este activ și productiv. Nu trebuie să anticipăm lucrurile … Da, s-a discutat candidatura domnului Alexandr Stoianoglo și încă se mai discută. Are anumite șanse și capacități”.


Cît despre întîlnirea lui Igor Dodon și Vlad Filat, liderul PLDM, politicianul a răspuns în felul următor: „Noi nu sîntem în poziția să limităm cuiva accesul la masa de discuții, cînd se discută principiile statului de drept, necesitatea unui scrutin liber, faptul că a fost supusă televiziunea, politizarea CEC. Or PAS prea mult a depășit liniile roșii. Ulterior, cetățenii Republicii Moldova vor decide cine în opinia lor este mai demn”.

35
2
3
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?