Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Opinie: Întrevederea dintre Putin și Trump ar putea apropia soluționarea conflictului de pe Nistru

18 iul. 2018,, 16:50   Politică
3862 2

Recenta întrevedere dintre Președintele SUA, Donald Trump, și Președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar putea fi un mare plus mare pentru Moldova și ar putea contribui la soluționarea mai grabnică a diferendului transnistrean.

Opinia a fost expusă de către șeful Biroului TASS în Moldova Valeriu Demidețchi în cadrul emisiunii „Politica” de pe postul de televiziune TV8, relatează Noi.md.

„Întrevederea între Putin și Trump este un plus mare pentru întreaga lume și, dă Doamne, ca aceasta să fie un plus mare și pentru Moldova”, a specificat Valeriu Demidețchi. El a reamintit că Rusia și SUA controlează peste 90 la sută din arme nucleare, și doar un idiot poate să viseze ca ele să se confrunte, în special pe teritoriul său, sau pe teritoriul României vecine, unde a apărut un sistem de apărare antirachetă. Iar în cazul unui conflict nuclear sistemul de apărare antirachetă este neutralizat în primul rînd, și noi vom fi atacați în primul rînd spre „marea bucurie„ a celora care consideră că sîntem marii aliați ai cuiva”, a spus jurnalistul.

El a menționat că și-ar dori ca întrevederea între Putin și Trump să aibă un impact pozitiv pentru Moldova. „Din simplul motiv că eu astăzi nu văd o problemă mai ușoară pe fundalul Siriei, Coreii de Nord, Ucrainei și altor probleme mondiale, decît problema transnistreană care deja i-a plictisit pe toți. Eu înțeleg că societatea noastră civilă de pe ambele părți ale Nistrului se va întrista foarte mult, și va avea o singură întrebare: Unde noi ne vom alimenta? Dar trebuie să înțelegem cu toții că va veni un moment cînd marii sponsori ai acestei divizări se vor sătura să o finanțeze. Și acest lucru deja se resimte”, a spus Valeriu Demidețchi.

În opinia lui, deocamdată este prematur să se facă concluzii referitor la întrevederea lui Putin și Trump și el este de acord că nu ne-am putea aștepta la multe după ea, țiînînd cont de poziția șubredă a lui Trump care este acum Președintele SUA legat de mîini, cel puțin, pînă la noile alegeri în Congres.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?