X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Opinie: "Ar trebui să obligăm pe toți să ne respecte"

19 mai. 2021,, 10:40   Politică
2244 5

Moldova trebuie să mențină relații de prietenie cu orice partener străin, dar este important să-i facem pe toți să ne respecte.

Această opinie a fost exprimată de secretarul Comitetului Central al PCRM, jurnalistul Constantin Starîș, care a vorbit în cadrul emisiunii "Întrebarea principală" cu Iulia Fedorova la postul de televiziune NTV Moldova, relatează eNews.

El a spus că a fost foarte surprins de vizita ambasadorului SUA în Republica Moldova la importante instituții de stat: Procuratura, CEC, SIS, Banca Națională.

"Probabil că își poate permite. Să nu vorbim despre Ambasada Rusiei. Să vorbim despre China. Aceasta este o mare putere mondială, a doua economie din lume. Nu l-am văzut pe ambasadorul chinez să-și permită astfel de vizite și călătorii. Autoritățile, care au condus cu adevărat țara pe parcursul a mai multor ani, i-au permis să facă acest lucru", a spus Constantin Starîș.

El a subliniat că Republica Moldova trebuie să mențină relații de prietenie cu orice partener străin, dar ea trebuie să-i obligăm pe toți să o respecte.


"Dar trebuie să-i obligăm pe toți să ne respecte. Îmi amintesc foarte bine cum Președintele României, Traian Băsescu, după întrevederea cu Președintele Voronin, a declarat că Republica Moldova merită respect, ca stat independent și suveran. Deși el este un unionist convins și pentru el a fost un pas politic dificil. Peter Mikhalko a spus o frază minunată: Viitorul Parlament trebuie să cîștige încrederea alegătorilor. Dacă va fi ales, asta și va însemna că există încredere. Sau ne vom conduce de opiniile lui Mikhailko, Hogan. Sau vom alege un parlament pînă cînd ei vor fi mulțumiți de el?", a pus o întrebare Constantin Starîș.

El ne-a îndemnat să ne amintim de anului 2014, cînd premierul de atunci, Vladimir Filat, și-a anunțat retragerea din coaliția de guvernare.

"Și în țară urmau să aibă loc alegeri. Este clar că acolo Partidul Comunist urma să obțină o victorie garantată. Dar Filat a fost împins înapoi în coaliția cu Plahotniuc și nici măcar nu s-a obosit să-l acopere. Apoi, totul a continuat, și iată la ce am ajuns . Furtul miliardului și regimul oligarhic. Și să ne amintim că în acea coaliție erau mulți oameni cinstiți, buni, cum se numeau ei înșiși", a declarat secretarul Comitetului Central al PCRM.
Potrivit lui, nu toți au o memorie scurtă.

"Și în ce s-a transformat pentru poporul moldovenesc ”povestea de succes” vedem cu toții", a subliniat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?