Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Oleg Serebrian a avut întrevedere de lucru cu coraportorii APCE

6 feb. 17:28   Politică
1577 1

Astăzi, viceprim-ministrul pentru reintegrare, Oleg Serebrian, a avut întrevedere de lucru cu coraportorii Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE).

În cadrul discuțiilor, oficialii au trecut în revistă principalele aspecte ale procesului de reglementare transnistreană, inclusiv formatele de dialog între Chișinău și Tiraspol, precum și au fost enunțate eforturile depuse de autoritățile Republicii Moldova în rezolvarea problemelor actuale al locuitorilor de pe ambele maluri ale Nistrului, notează Noi.md.

S-a evocat procesul de documentare masivă a locuitorilor din regiunea transnistreană cu cetățenia Republicii Moldova și a companiilor din regiune cu acte permisive de model național, fapt ce denotă progrese majore în reintegrarea social-economică a celor două maluri.

Au fost abordate aspecte legate de situația precară a drepturilor omului în regiunea transnistreană. În privința pozițiilor adoptate de Republica Moldova pe subiecte de actualitate, s-a evidențiat fermitatea autorităților de la Chișinău de a promova o reglementare pașnică a conflictului transnistrean și de menține o situație calmă și previzibilă în regiune.

1
0
0
0
27

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?