Criza energetică stiri: 782
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7218
Obiectiv european stiri: 292

O nouă reuniune în formatul 5+2, convocată în format online

20 apr. 17:00   Politică
1483

Astăzi, 20 aprilie 2022, după o pauză de 7 luni a fost convocată o nouă reuniune în format online a grupurilor de lucru pentru dezvoltarea transportului auto și infrastructurii drumurilor, cu participarea experților de pe ambele maluri ale Nistrului și a reprezentanților mediatorilor și a observatorilor din cadrul formatului de negocieri „5+2”.

Discuțiile experților s-au axat pe funcționalitatea punctelor de înmatriculare a mijloacelor de transport din orașul Tiraspol și orașul Rîbnița și necesitatea restabilirii plenare a activității acestora în vederea prestării întregului spectru de servicii de documentare a autovehiculelor din regiune în corespundere cu prevederile Deciziei protocolare din 24 aprilie 2018, Legii nr. 170/2018 și a Hotărîrii Guvernului nr.847/2018, transmite Noi.mdcu referire la dosarmedia.md.

Reprezentanții Tiraspolului au abordat subiectul plăcuțelor de înmatriculare cu simbolica neaprobată de cadrul normativ în vigoare ce au fost reținute de către organele de drept naționale la 22 decembrie 2021, precum și au revenit la propunerea extinderii mecanismului de documentare cu numere neutre și asupra mijloacelor de transport ce desfășoară activități comerciale, fiind precizat pe marginea primei teme că urmează să se pronunțe autoritățile abilitate prin lege, iar referitor la al doilea aspect pozițiile Chișinăului au fost expuse în repetate rînduri anterior.

La rîndul său, experții de la Chișinău au enunțat inadmisibilitatea acțiunilor unilateral întreprinse de către Tiraspol în privința conducătorilor auto cu plăci și cu numere de înregistrare moldovenești care sînt impuși să achite plăți adiționale și injuste pentru utilizarea infrastructurii drumurilor din localitățile din stînga Nistrului și municipiul Bender, pentru procurarea altor categorii de viniete decît cele aprobate de autoritățile naționale competente, precum și renunțarea la abordări diferențiat aplicate în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Au fost discutate și unele dificultăți întîmpinate de către operatorii de transport rutier public de pasageri de pe ambele maluri ale Nistrului, precum și a fost exprimată disponibilitatea de a contribui la identificarea soluțiilor viabile la aceste probleme.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав