X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Nicu Popescu, despre situația din Ucraina: „Facem un apel la calm”

21 feb. 2022,, 15:03   Politică
2400 4

În legătură cu situația de securitate din regiune, vicepremierul Nicu Popescu a venit cu un mesaj prin care își exprimă îngrijorarea profundă, menționînd că țara noastră pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale și face apel la calm și soluționarea tuturor divergențelor prin dialog.

„Împărtășim îngrijorarea profundă a statelor partenere în legătură cu deteriorarea semnificativă a situației de securitate din Ucraina și de la granițele acesteia, care pun în pericol suveranitatea și integritatea teritorială a țării vecine.

Orice amenințare sau folosire a forței care afectează suveranitatea și integritatea teritorială a statelor contravine principiilor fundamentale ale dreptului internațional, a ordinii de securitate europeană consacrată în Actul final de la Helsinki, Carta de la Paris și declarațiile ulterioare ale OSCE.

Observăm, totodată, acțiuni organizate de provocare a violențelor însoțite de o creștere semnificativă a dezinformării și informațiilor false care sunt menite să inducă și o stare de confuzie.

Republica Moldova pledează ferm pentru necesitatea dezescaladării tensiunilor actuale, printr-un efort coordonat și prin identificarea unor soluții diplomatice. Salutăm determinarea autorităților ucrainene de a identifica o ieșire pașnică din actuala criză și facem un apel la calm și soluționarea tuturor divergențelor prin dialog.


Totodată, reiterăm și pe această cale susținerea plenară pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, în granițele recunoscute la nivel internațional”, este mesajul lui Nicu Popescu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?