X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Nicu Popescu a participat la reuniunea statelor membre GUAM

23 sep. 2021,, 10:33   Politică
3354 1

Șeful diplomației Republicii Moldova Nicu Popescu a participat la cea de-a 37-a reuniune a Consiliului miniștrilor afacerilor externe al Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică - GUAM, desfășurată la New York.

Oficialul a reafirmat angajamentul Republicii Moldova față de promovarea unei cooperări eficiente și orientate spre rezultate la nivel regional, inclusiv în contextul deținerii de către Republica Moldova a președinției în exercițiu în cadrul GUAM la anul viitor.

„Am salutat eforturile organizației de extindere a relațiilor cu alte state și organizații, pledînd în același timp pentru intensificarea eforturilor de a spori atenția pentru arealul GUAM, precum și pentru consolidarea cooperării sectoriale în domenii precum infrastructura, mediul și digitalizarea.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

În cadrul reuniunii a fost semnată decizia de constituire a unui grup permanent al GUAM în domeniul comunicării strategice, ceea ce va contribui la sporirea vizibilității organizației, precum și la promovarea imaginii acesteia, prin diferite mijloace aferente diplomației digitale și comunicării publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?