Criza energetică stiri: 766
Preşedintele stiri: 3228
Puterea stiri: 7216
Obiectiv european stiri: 287

Nicu Popescu a avut o întrevedere cu președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe

26 mai. 07:45   Politică
4171

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu a demarat vizita în Republica Cehă cu o întrevedere cu Miloš Vystrčil, președintele Senatului Parlamentului Republicii Cehe.

„În contextul preluării președinției Consiliului UE de către Republica Cehă în a doua jumătate a anului 2022, un subiect prioritar al discuțiilor noastre l-a constituit integrarea europeană a Republicii Moldova și determinarea de a implementa procesul de reforme interne profunde demarate de echipa noastră guvernamentală, apreciind mesajul de susținere pentru parcursul european al Republicii Moldova transmis de către președintele Senatului ceh.” – a menționat ministrul Nicu Popescu.

De asemenea, interlocutorii au vorbit despre relația bilaterală, inclusiv la nivel parlamentar, evoluțiile din regiune precum și consecințele asupra Republicii Moldova a războiului din Ucraina, vicepremierul Nicu Popescu mulțumindu-i înaltului oficial de la Praga pentru ajutorul pe care autoritățile de la Chișinău l-au primit din partea țării sale în procesul de gestionare a crizei de refugiați.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав