X 
Eurovision stiri: 514
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

Nicolae Ciucă s-a întîlnit cu Maia Sandu

7 sep. 2023,, 08:00   Politică
2205 0

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, s-a întîlnit miercuri cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Cei doi oficiali au discutat despre susţinerea pe care Bucureștiul o acordă Chișinăului pentru aderarea la Uniunea Europeană.

„Am avut bucuria unui nou dialog foarte bun cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Mai ales că a venit la București pentru un moment foarte important, respectiv participarea Republicii Moldova la Summit-ul Inițiativei celor Trei Mări. Am discutat despre susținerea pe care o acordăm Moldovei pe drumul său european, în vederea deschiderii negocierilor de aderare și i-am transmis felicitările României pentru modul în care Chișinăul a implementat cele nouă recomandări ale Comisiei Europene. Parlamentul European a votat deja o rezoluție (susținută de toți europarlamentarii PNL) prin care solicită Comisiei începerea negocierilor cu Moldova pînă la sfîrșitul acestui an”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook, transmite noi.md cu referire la digi24.ro.

„Pe zona energetică, interconectarea cu România este deja o realitate, țara noastră avînd disponibilitatea și capacitatea de a furniza peste Prut atît gaze naturale, cît și electricitate. Transgaz va prelua – prin subsidiara sa moldoveană - activitatea de operare, exploatare, dispecerizare și transport a gazelor naturale din țara vecină. Asigurarea securității energetice a Republicii Moldova în acest mod a fost un proiect pe care l-am susținut ca premier și pe care îl susțin și acum. De asemenea, în domeniul transporturilor, vor fi construite noi poduri peste Prut, care vor mări numărul de puncte de trecere a frontierei; astfel, legăturile dintre cele două țări se vor îmbunătăți considerabil”, a adăugat el.

6
0
0
3
23

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?