X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Nicolae Ciucă: Este vital să obținem decizia de deschidere a negocierilor de aderare la UE a R. Moldova

28 sep. 2023,, 19:15   Politică
2562 0

Este vital să obținem cît mai curînd decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucrainei.

Declarația a fost făcută de președintele Senatului României, Nicolae Ciucă, la Forumul Euro-Atlantic de Reziliență. Oficialul a menționat că România va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european „ireversibil", transmite moldpres cu referire la agerpres.

„România va continua să acorde sprijin activ Republicii Moldova, inclusiv pentru continuarea cursului său european ireversibil. Este vital să obținem cît mai curînd decizia politică de deschidere a negocierilor de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova și Ucrainei. Este foarte clar: o Ucraina mai sigură, o Republică Moldova mai sigură aduc mai multă securitate României", a precizat Ciucă.

El a adăugat că o componentă importantă a rezilienței este capacitatea de a rezista la activitățile de dezinformare. „Este necesar un efort comun al instituțiilor naționale și internaționale, dar și al cetățenilor, pentru a contracara efectele tot mai nocive ale dezinformării, care pun în pericol însăși securitatea statelor. În concluzie, este clar că reziliența este esențială pentru state și instituțiile internaționale. Numai lucrînd împreună putem depăși aceste vremuri complicate și ne putem proteja cetățenii", a concluzionat Ciucă.

În același context, președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, și-a exprimat ieri speranța că UE va deschide negocierile de aderare cu Ucraina și Republica Moldova pînă la sfîrșitul anului, cerînd ca speranțele acestor țări candidate să nu fie dezamăgite.


În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare - cea a negocierilor. În toamna anului curent, va fi evaluat nivelul de implementare a recomandărilor Comisiei Europene.

7
0
0
2
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?