Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Năstase: Șor a plătit Poliției de Frontieră 255 de mii de lei pentru diurnele angajaților

15 aug. 2019,, 12:31   Politică
6874 0

„Șor a încheiat în luna mai un contract cu Inspectoratul Poliției de Frontieră pentru a transmite către Inspectorat suma de 255 de mii de lei pentru cheluielile diurne ale angajaților”, declară ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase.

La scurt timp după încheierea contractului, compania Avia Invest s-ar fi oferit să acopere aceste cheltuieli.

Ministrul de interne a mai declarat că a fost și o tentativă de excludere a Poliției de Frontieră din controlul securității pe Aeroportul Chișinău. Neregulile semnalate au fost confirmate și de actualul șef al Inspectoratului, Rodion Vasiloi, notează agora.md.

Vicepremierul a declarat că pe marginea acestui caz a fost pornită o anchetă pentru a determina care au fost interesele.

„O companie privată nu poate achita drepturile bănești ale unor funcționari publici. Aceeași companie Avia Invest STRL a încercat să promoveze prin intermediul unor funcționari publici un proiect de lege ce prevedea ca Poliția de Frontieră să fie exclusă din asigurarea securității aeronautice pe aeroportul Chișinău”, a declarat Năstase. Ulterior un raportul al Poliției de Frontieră în acest sens a fost respins în Comisia parlamentară securitate națională, apărare și ordine publică.


„Respingerea a fost la solicitarea lui Artur Reșetnicov. De promovarea proiectului de lege s-a ocupat Sergiu Bucătaru, secretar de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii”, a declarat ministrul de Interne.

Legea prevedea ca Poliția de Frontieră să nu participe la procesul de control al pasagerilor, al bagajelor, să nu aibă acces în zona de operațiuni aeriene unde se controlează mărfurile și poșta.

Năstase, alături de șeful de la Frontieră, dă asigurări că schemele au fost stopate.

Compania Avia-Invest nu a comentat deocamdată aceste acuzații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?