X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Năstase îi cere lui Sandu „să reia imediat dialogul cu partidele pro-europene”

10 mar. 2021,, 12:57   Politică
3485 6

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a lansat un apel la adresa președintelui Maia Sandu cu privire la reluarea negocierilor în vederea depășirii impasului politic.

Năstase a precizat că de mai bine de 2 luni țara se află într-o criză politică, economică și socială majoră.

"Sîntem mîhniți să constatăm că în loc să ne apropiem de alegerile anticipate, ne îndepărtăm de ele, iar lipsa unui dialog politic normal între Președinte și partidele politice pro-europene toarnă apă la moara radicalilor, populiștilor, extremiștilor și altor anarhiști antinaționali. De pe urma acestei stări de lucruri au de cîștigat doar grupările oligarhice, care-și pot perpetua interesele în absența unui guvern stabil și supus controlului instituțional, iar de pierdut vor pierde în continuare oamenii lipsiți de apărare contra injustiției'', a declarat Năstase.

''În aceste condiții, ne adresăm Președintelui Republicii Moldova cu invitația de a relua imediat dialogul politic cu partidele pro-europene în vederea identificării unor soluții legale, constituționale și agreabile, pe principiile statului de drept și a încrederii noastre în viitorul european al țării'', a mai adăugat liderul Platformei DA.

Potrivit lui, insistînd pe alegeri anticipate, fără a indica asupra modalității legale de realizare a acestora, unii politicieni susțin de fapt blocarea executării bugetului pe anul 2021 și a stabilității macrofinanciare.


Năstase a mai precizat că un executiv proeuropean anticriză ar fi capabil să organizeze alegeri anticipate libere și corecte este unica soluție.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?