Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Moldova și Spania ar putea semna în scurt timp un acord în domeniul protecției sociale

16 mar. 2022,, 15:49   Politică
2364 0

Viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe și integrării europene Nicu Popescu l-a primit la ministerul de externe pe omologul spaniol José Manuel Albares, aceasta fiind prima vizită din anul 2008 a unui ministru al afacerilor externe al Spaniei în Republica Moldova.

Cei doi oficiali au reiterat susținerea fermă pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în limitele frontierelor recunoscute la nivel internațional.

Oficialul moldovean a menționat că gestionarea fluxului de refugiați este o presiune pentru bugetul nostru public, motiv pentru care a exprimat aprecierea pentru solidaritatea partenerilor din Uniunea Europeană care sprijină relocarea refugiaților ucraineni în statele europene, inclusiv și Spania în cele 3 centre deschise la Madrid, Alicante și Barcelona.

„Am menționat că țara noastră, aflîndu-se în plin proces de reforme are nevoie de suport pentru a duce la bun sfîrșit procesul de modernizare pe care și le-a asumat prin semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană pentru a crește bunăstarea oamenilor noștri.” – a adăugat ministrul Nicu Popescu.

În cadrul discuțiilor, părțile au exprimat dorința de a stabili o strînsă colaborare în mai multe domenii cum ar fi: justiția și administrația transparentă, politicile de guvernare și de modernizare a administrațiilor publice, infrastructura și energia, securitatea, inclusiv cibernetică și lupta cu crimele organizate.


În contextul volumului comerțului bilateral care anul trecut a fost de 150 de milioane de euro, au fost discutate și perspectivele extinderii cooperării economice, creșterii schimburilor comerciale.

Nicu Popescu a mai anunțat că în scurt timp ar putea să fie semnat Acordul în domeniul protecției sociale dintre cele două țări, dar și negociat un acord privind conversiunea permiselor de conducere. De asemenea, s-a discutat despre inițiativa liberalizării tarifele de roaming cu Spania.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?