X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Moldova, parte a conferinței internaționale dedicată promovării securității prin economia verde

22 mai. 2023,, 16:15   Politică
2311 0

Deputata Ana Racu, membra delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a OSCE, vicepreședinta Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, participă la o conferință, organizată în comun de către Milli Majlis-ul Republicii Azerbaidjan și Adunarea Parlamentară a OSCE, cu tema „Rolul parlamentelor naționale în promovarea securității și stabilității prin economie verde, conectivitate și dezvoltare durabilă”. Conferința are loc în perioada 22-23 mai, în capitala azeră, orașul Baku.

Potrivit organizatorilor, evenimentul oferă o platformă deschisă membrilor AP OSCE pentru a face schimb de experiență și de lecții învățate referitor la recuperarea ecologică și tranziția la energia curată. Discuțiile se vor desfășura prin prisma impactului economic al pandemiei COVID-19, dar și a urmărilor războiului din Ucraina. În opinia organizatorilor, tranziția către o economie verde incluzivă în era post-pandemie oferă numeroase oportunități semnificative: prin valorificarea cererii globale în creștere pentru bunuri și servicii durabile, țările își pot diversifica economiile și își pot crește competitivitatea.

Conferința include panouri tematice dedicate rolului conceptelor și tehnologiilor ecologice în domeniul dezvoltării durabile și redresării economice în regiunea OSCE, precum și consolidării rezilienței lanțurilor de aprovizionare prin transportul internațional și facilitării comerțului pentru dezvoltare durabilă. De asemenea, este programată o vizită pe teren pentru a se familiariza cu cele mai bune practici din Azerbaidjan în aplicarea conceptelor de „energie verde”, „oraș inteligent” și „sat inteligent”.

2
0
0
0
9

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?