Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Zeci de parlamentari din circa 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova

16 mar. 15:20   Politică
4273 2

Parlamentul Republicii Moldova va găzdui, la începutul săptămînii viitoare, Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul Adunării Parlamentare a Francofoniei (APF).

Zeci de parlamentari din circa 20 de țări europene vor vizita Republica Moldova în perioada 17-21 martie pentru a participa la reuniune și a discuta despre acțiunile de cooperare în spațiul francofon.

În deschiderea Conferinței vor adresa mesaje participanților Jean-Charles Luperto, delegat regional al APF pentru Europa, Doina Gherman, vicepreședinta Parlamentului, și premierul Dorin Recean. Deputata Marcela Adam, Președinta secției moldovenești la APF, va prezenta un raport privind stadiul actual și prezența francofoniei în Moldova, iar Aneta Gonța, vicepreședinta Consiliului Audiovizualului, Președinta secției moldovenești a Uniunii Presei Francofone, se va referi la lupta împotriva dezinformării. Despre evoluția situației politice în spațiul francofon, impactul războiului din Ucraina și modul în care UE reacționează la ingerința străină vor vorbi invitații Bruno Fuchs, Jean-Michel De Waele, profesor la Bruxelles, și Vincent Couronne, profesor la Universitatea Sorbona.

Conferința Președinților Regionalei Europa din cadrul APF va fi precedată de un seminar de consolidare a capacităților parlamentarilor în lupta împotriva dezinformării și a știrilor false. La discuții vor participa parlamentari din țările europene francofone, deputați și funcționari din Parlamentul Republicii Moldova. Discuțiile vor viza fenomenul dezinformării în spațiul francofon, cazul Republicii Moldova, precum și efectele știrilor false asupra activității parlamentare.

Conform agendei, delegația Adunării Parlamentare a Francofoniei va vizita Alianța Franceză din Moldova, Agenția Universitară a Francofoniei, Centrul social pentru copii și ecopensiunea „Vent d’Est” din satul Horodiște, raionul Rezina.


Parlamentul Republicii Moldova este membru asociat la Adunarea Parlamentară a Francofoniei din 1998. APF este compusă din secțiuni, reprezentînd 70 de parlamente de pe cele cinci continente.

14
1
1
2
88

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?