X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Moldova nu intenționează să adere la NATO. Declarație

18 noi. 2021,, 12:00   Politică
2976 3

Moldova nu intenționează să adere la NATO. Despre acest lucru a declarat Viceprim-ministrul, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, într-un interviu acordat în exclusivitate postului de radio ”Эхо Москвы”.

"Guvernul moldovenesc și practic toate guvernele moldovenești au pornit de la faptul că, potrivit Constituției noastre, sîntem un stat neutru. Statele neutre nu exclud relațiile bilaterale sau multilaterale în diferite domenii, inclusiv în cel militar. Avem un dialog cu departamentele militare ale statelor- membre NATO, și cu cele care nu sînt membre NATO, și cu CSI, și cu Rusia. În acest sens, nu există riscuri de a adera la NATO", a asigurat el.

Nicu Popescu a mai menționat că Republica Moldova este una dintre țările din Europa cu cel mai scăzut nivel al cheltuielilor militare, inclusiv ca procent din PIB.

"Și nu există nici un program mare, o modernizare rapidă radicală. Dar noi, ca stat, este important să avem organe funcționale ale puterii, poliție funcțională, serviciu fiscal, armată. Desigur, avem și un program de modernizare a armatei. Dar acest lucru este menținut în parametrii unor cheltuieli foarte scăzute pentru apărare – este vorba despre 0,5% din PIB", a concluzionat șeful Ministerului Afacerilor Externe.

Versiunea completă a interviului o puteți găsi aici

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?