COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 826 262  INFECTAȚI  313 849(+1407)   TRATAȚI 294 229     DECESE 7172 (+34)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2946
Puterea stiri: 6861

Moldova nu ar trebui să se regăsească în construcțiile antirusești. Opinie

23 aug. 18:45   Politică
2173 11

Moldova nu ar trebui să se regăsească în construcțiile anti-rusești din simplul motiv că nu are obstacole de netrecut în relațiile cu Rusia precum Ucraina și Georgia, problema transnistreană poate fi soluționată, iar Federația Rusă recunoaște integritatea teritorială Republicii Moldova și pledează pentru ca Transnistria să devină o parte componentă a Republicii Moldova.

Opinia a fost exprimată de cunoscutul jurnalist Valeriu Demidețchi în cadrul emisiunii „Mehanizm deistvia” cu Elena Levițkaia-Pahomova pe postul NTV-Moldova, relatează Noi.md.

El a menționat că autoritățile Moldovei ar trebui să se gîndească la interesele oamenilor și la pace în țară, la propriile interese și nu la cum să corespundă intereselor altor state, este o poziție normală.

„Da. Trebuie de ținut cont de interesele altor state, trebuie luate în considerare consecințele, dar, pe de altă parte, nu putem fi maimuțe care fac ce li cere, în special, în politica externă. Moldova nu ar trebui să participe la asociații anti-ruse. Nu există niciun motiv să se încadreze în ansamblul anti-rus și să ia poziția pe care a adoptat-o astăzi Kievul. Chiar și Georgia are o poziție mai moderată decît Ucraina. Înțeleg Kievul. Au fost înșelați, în general. Au fost folosiți în acest Joc geopolitic cu Rusia pe marginea„Nord Stream” și așa mai departe, și apoi li s-a spus cu calm „ne pare rău, nu am reușit”. Dar era clar că SUA au negociat cu rușii și germanii tot ce au putut, iar ucrainenilor li s-a spus: Poate frau Merkel vă plătește... într-o bună zi ...o jumătate”, a spus Valeriu Demidețchi.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽