Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4018

Moldova își dorește să preia experiența Austriei în promovarea statutului de neutralitate

30 mai. 2018,, 13:20   Politică
3764 8

Astăzi, 30 mai, preşedintele ţării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu o delegație a oficialilor de rang înalt din Austria, care se află cu o vizită în țara noastră, informează Noi.md.

Potrivit şeului statului, în cadrul discuției au fost abordate mai multe subiecte actuale ce vizează relațiile bilaterale dintre Moldova și Austria.

"În mod special am remarcat sprijinul pe care l-a acordat Austria în calitate de stat ce a deţinut preşedinţia OSCE în anul 2017. Am anunțat că mizăm și în continuare pe susținerea Austriei în domeniul cooperării interstatale, în construirea relaţiilor cu institutele oficiale europene în contextul preluării de către Austria a preşedinţiei Uniunii Europene, din 1 iulie 2018. Am declarat că pledăm pentru o eficientizare maximă a cooperării dintre Republica Moldova şi Republica Austria", a scris Dodon pe o reţea de socializare.

Igor Dodon le-a mulţumit colegilor austrieci pentru efortul pe care-l depun în promovarea neutralităţii Republicii Moldova.

"Am menţionat interesul nostru pentru experienţa Austriei în promovarea statutului de neutralitate permanentă a ţării şi impactul acestuia în formarea conștiinței naționale şi în dezvoltarea statului. Le-am mulţumit colegilor austrieci pentru deschidere şi dorinţa de a oferi un sprijin amplu Moldovei în promovarea conceptului de consolidare a statutului de neutralitate al ţării noastre", a adăugat şeful statului.


De menţionat că, în luna iulie curent, vice-cancelarul Austriei Heinz-Christian Strache și ministrul federal al afacerilor externe, Karin Kneissl, vor întreprinde o vizită de lucru în ţara noastră

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?