Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Dodon s-a pronunțat pentru consolidarea cooperării dintre țările CSI

24 mai. 2018,, 13:50   Politică
3823 7

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a pronunțat în favoarea consolidării cooperării Republicii Moldova cu țările CSI.

El a făcut acest lucru la întrevederea sa cu Iuri Osipov, secretarul general al Adunării Interparlamentare a CSI. Întrevederea a avut loc în Palatul Tavriceski – sediul Adunării Interparlamentare a statelor-membre ale CSI, relatează Noi.md.

În cadrul discuției, părțile au abordat aspecte ale cooperării în cadrul Comunităţii Statelor Independente. În context, șeful statului a pledat pentru continuarea consolidării colaborării dintre state în cadrul acestei structuri.

Totodată, președintele Igor Dodon a menţionat că, în ciuda tuturor obstacolelor, CSI rămîne a fi un mecanism viabil care oferă soluţii pentru mai multe probleme importante.


„Datorită acestui fapt, eu şi reprezentanţii partidului proprezidenţial PSRM am participat şi vom participa la toate evenimentele din cadrul Comunităţii Statelor Independente”, a declarat președintele țării.

La finele întrevederii, Igor Dodon i-a informat pe interlocutorii săi despre obţinerea de către Moldova a statutului de observator în Uniunea Economică Eurasiatică. „Am reiterat faptul că sîntem interesaţi în menţinerea unor relaţii de prietenie cu toţi partenerii noştri din Vest şi din Est”, a conchis șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?