X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul de Externe, pentru Reuters: „Credem că locul nostru este în interiorul UE”

14 mai. 2022,, 18:00   Politică
4054 0

„Credem că locul Republicii Moldova este în Uniunea Europeană”. Declarația a fost făcută de ministrul de Externe Nicu Popescu în cadrul unui interviu oferit pentru Reuters, menționînd că împărtășim valori democratice, notează noi.md cu referire la realitatea.

Conform oficialului, autoritățile din Republica Moldova continuă eforturile de combatere a corupției, reforma justiției și liberalizarea economiei, pentru a putea îndeplini cerințele UE. Astfel, țara noastră speră că va convinge comunitatea europeană să îi permită să înceapă procesul de integrare.

„Credem că sîntem o țară care are o istorie europeană, o limbă, o societate și o democrație relativ consolidată. Credem că locul nostru este în interiorul Uniunii Europene și sperăm că în următoarele cîteva săptămîni și luni UE va recunoaște aspirațiile noastre europene”, a punctat Popescu.

În cadrului interviului, șeful diplomației de la Chișinău a vorbit și despre criza refugiaților, dar și despre provocările care au loc în Transnistria. Acesta a menționat că Republica Moldova are nevoie de bani care să îi ofere refugiaților și familiilor care i-au adăpostit, dar și a declarat că situația din stînga Nistrului este tensionată, deoarece forțe din interior încearcă să provoace destabilizări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?