Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Ministrul de Externe Aureliu Ciocoi a avut o discuție telefonică cu omologul ucrainean

10 noi. 2020,, 20:40   Politică
6790 0

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a avut astăzi o convorbire telefonică cu omologul său ucrainean, Dmytro Kuleba.

Șeful diplomației ucrainene a transmis felicitări în legătură cu revenirea oficialului moldovean în funcția de ministru de Externe, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

Aureliu Ciocoi și Dmytro Kuleba au efectuat o trecere în revistă a subiectelor de actualitate pe agenda bilaterală și s-au referit la acțiuni planificate pentru perioada următoare, inclusiv din perspectiva intensificării colaborării în domeniile politic și comercial-economic.

Șefii diplomațiilor celor două state au punctat necesitatea de a discuta într-o manieră deschisă tot spectrul de subiecte bilaterale pe agenda moldo-ucraineană.

Oficialii au notat și interacțiunea eficientă a ministerelor de externe de la Chișinău și Kiev, precum și alte chestiuni de pe agenda regională și internațională.


Aureliu Ciocoi a lansat invitația omologului de a întreprinde o vizită oficială la Chișinău, invitație acceptată de către ministrul ucrainean, detaliile căreia urmează a fi definitivate prin canale diplomatice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?