Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Ministerul rus de Externe a îndemnat Republica Moldova să nu cedeze provocărilor din exterior

14 feb. 2023,, 10:45   Politică
3137 0

Moscova îndeamnă autoritățile Moldovei să dea dovadă de înțelepciune, să nu cedeze provocărilor din exterior și să se ghideze în acțiunile lor de interesele cetățenilor țării lor, prin înțelegerea marilor avantaje pe care le pot aduce Republicii Moldova relațiile de prietenie stabile cu Rusia.

Despre acest lucru a menționat reprezentantul oficial al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, comentînd declarațiile anti-ruse ale conducerii moldovenești, scrie tass.ru.

Diplomatul a atras atenția asupra declarației președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, din 13 februarie, potrivit căreia autoritățile moldovenești "au confirmat" informația regimului de la Kiev privind existența unui "plan al Rusiei de a destabiliza situația din Moldova".

"Facem apel la autoritățile moldovenești să dea dovadă în cele din urmă de înțelepciune, să nu cedeze provocărilor din exterior și să se ghideze în acțiunile lor de interesele cetățenilor țării lor, prin înțelegerea marilor avantaje pe care le pot aduce Republicii Moldova relațiile de prietenie stabile cu Rusia”, a subliniat ea. Diplomatul a mai menționat că Federația Rusă respinge cu hotărîre "insinuările despre un eventual plan al Kremlinului de destabilizare a situației de la Chișinău"

Zaharova a calificat drept nefondate declarațiile privind "planul Rusiei de destabilizare a situației din Moldova". ”Astfel de afirmații sînt nefondate și construite în spiritul tehnicilor clasice care sunt adesea folosite de Statele Unite, alte țări occidentale și Ucraina: mai întîi să acuze cu referire la presupuse informații închise care nu pot fi verificate, iar apoi să le folosească pentru a-și justifica propriile acțiuni ilegale", a spus ea.


Potrivit lui Zaharova, Kievul vrea să atragă Chișinăul într-o confruntare violentă cu Federația Rusă. "Este evident că adevăratul scop al Kievului, care a lansat informații false cu privire la "planul rusesc de destabilizare a Moldovei", este de a atrage Chișinăul într-o confruntare dură cu Rusia", a spus ea.

31
1
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?