X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ministerul moldovean de Externe: "Există noi oportunități pentru o soluționare pașnică"

16 mar. 17:00   Politică
3115 0

Autoritățile moldovenești au pîrghii de influență asupra Transnistriei nerecunoscute, dar nu caută să le folosească, ci le văd mai degrabă ca pe un stimulent pentru o reglementare pașnică.

Declarația a fost făcută de ministrul moldovean de externe, Mihail Popșoi, într-un interviu pentru Adevărul European.

"Acum avem noi oportunități. Odată cu schimbarea situației privind controlul la frontieră, noile stimulente create de integrarea europeană, precum și diversificarea aprovizionării cu energie, care a eliminat dependența noastră de Gazprom - toate acestea au creat terenul și o speranță reală pentru reintegrarea pașnică", a declarat Mihail Popșoi.

De asemenea, el a menționat că eșecurile anterioare nu ar trebui în niciun caz să împingă spre căi alternative: "Pentru că noi nu vedem nicio alternativă la o rezolvare pașnică a conflictului".

"Ne-am străduit pentru acest lucru de mulți ani. Acum, din fericire, ea este deja în vigoare. Noi, împreună cu partenerii noștri ucraineni, controlăm tot ceea ce intră și iese din regiunea transnistreană a Republicii Moldova prin frontieră", a declarat ministrul moldovean de externe.


"În același timp, spunem cu sinceritate că nu ne dorim nicio criză sau problemă umanitară. Noi lăsăm în Transnistria tot ceea ce are nevoie regiunea", a mai spus Mihail Popșoi.

Potrivit lui, Chișinăul are dorința ca locuitorii regiunii transnistrene să simtă și mai multe avantaje, să primească mai multe servicii.

"Iar în schimb, ne așteptăm ca regiunea să facă pași spre reintegrarea pașnică cu Republica Moldova", a mai spus Mihail Popșoi.

10
0
1
3
26

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?