X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Mass-media: Anca Dragu este agent al serviciilor secrete românești

26 dec. 2023,, 14:59 (reactualizat 26 dec. 2023,, 17:59)   Politică
5515 2

Cetățeana României, Anca Dragu, ajunsă la șefia Băncii Naționale a Moldovei, este un agent al serviciilor speciale românești, iar numirea ei în funcția de președinte al BNM se încadrează în planurile rețelei Soros de a-și consolida influența în Moldova și în planurile americane de creare a României Mari.

Această opinie a fost exprimată de jurnalistul român, Liviu Alexa, în materialul său analitic.

El a menționat că numirea neașteptată a Ancăi Dragu la sefia Bancii Nationale a Moldovei nu e chiar asa neașteptată pentru acei care au “croșetat” planul, anunță evz.ro.

”N-au fost mulți cei ce au știut și asta a contribuit la elementul-surpriză. De exemplu, Gabriel Vlase, șeful SIE, nu a știut de PLAN, ci doar a fost INFORMAT. Anca Dragu este ofițer superior SIE, acest lucru e tot mai clar după evenimentele recente, deși CV-ul său strigă din toți „porii” asta.

Da, da, implantarea Ancai Dragu a fost o operațiune secretă a SIE de care nu a știut chiar… șeful SIE, Gabriel Vlase. Da, Iohannis a știut de acest proiect, fiindcă Anca Dragu a fost singura din proiectul USR care i-a rămas loială în ultimii ani. Iohannis a fost informat și chiar a contribuit la acest „transfer”, scrie Liviu Alexa.


În articolul său, jurnalistul român notează că "figura centrală în acest peisaj este Alexander Soros, fiul lui George Soros".

”Fiul lui Soros, Alexander Soros, își asumă un rol mai activ, dezvăluind intenții de a influența politicile în anumite țări europene. Cu o strategie diferită de cea a tatălui său, Alexander pare să se concentreze pe consolidarea influenței în țări precum Republica Moldova, Ucraina și Polonia”, scrie Liviu Alexa.

Informația exclusivă dezvăluită de Liviu Alexa este cea referitoare la crearea unui interval temporal special în codul electoral al Republicii Moldova pentru vacantarea funcției prezidențiale. Care aduce posibilitatea de a organiza alegeri în Moldova cu 60 de zile înainte de finalizarea oficială a mandatului. Un scenariu care sugerează posibilitatea desfășurării simultane a alegerilor prezidențiale atât în România, cît și în Republica Moldova.

”Această Unire, dorită de decenii și aparent imposibilă fără alegerea Maiei Sandu, ar putea însemna o evoluție majoră. Conform promisiunilor americane, România Mare ar putea să joace un rol important în ecuația complexă a viitorului. Ar putea fi cheia sprijinului SUA pentru eliberarea de sub influența rusă. Dar și depășirea stigmatului balcanic, un obstacol în calea acceptării la „Masa Mare a Lumii”, scrie în concluzie jurnalistul.

După cum s-a anunțat anterior, Parlamentul Moldovei a numit-o pe Anca Dragu în funcția de președinte al Băncii Naționale a Moldovei pe 22 decembrie, la o zi după ce fostul șef al Băncii Centrale, Octavian Armașu, a fost trimis la pensie pe 21 decembrie. Decretul președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, prin care Ancăi Dragu i-a fost acordată cetățenia R. Moldova a fost semnat la 21 decembrie și publicat în Monitorul Oficial la 23 decembrie.

5
3
0
18
66

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?