Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Critici la Parlament după intenția guvernării de a numi în fruntea BNM "un exponent al FMI"

22 dec. 2023,, 12:37   Politică
3338 0

Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor în Parlament, Vlad Bătrîncea, și-a exprimat nedumerirea în legătură cu intenția guvernării de desemna în fruntea Băncii Naționale a Moldovei o persoană care nu este din R.Moldova și care a fost în serviciul instituțiilor financiare internaționale, de-a lungul carierei sale.

Vlad Bătrîncea spune că înaintarea acestei candidaturi a fost făcută peste noapte, într-un mod total netransparent, asta în timp ce țara are nevoie de un patriot la conducerea BNM, care să apere interesele publice, se arată convins deputatul.

"Aflăm în nici 24 de ore că se va numi la Banca Națională un exponent al FMI, al structurilor internaționale, care impun Moldovei ce? - închiderea de școli și grădinițe?!

Ce chiar nu avem în Moldova un om care poate să conducă Banca Națională, un patriot care va servi intereselor publice?

Nicio zi nu a trecut, aflăm din presă, fără nimic, fără transparență. Ieri am susținut demiterea acestui individ (n.r. - Octavian Armașu), dar în această sală s-au operat cu semi-adevăruri, cei care erau cu garanții de stat - tăcem, cei care au votat la guvern - tăcem. (...)


Atunci cînd numiți exponenții unor organizații internaționale, numiți persoane despre care cunoaștem ceva. Oare moldovenii nu pot avea un om care să conducă? Este rușinos ceea ce se întîmplă!", a declarat Bătrîncea, la tribuna Parlamentului în timpul unui discurs.

Menționăm că fosta președintă a Senatului României, Anca Dragu, a fost propusă de PAS pentru funcția de guvernator al BNM. Anca Dragu a lucrat mai mult de 15 ani în cadrul Băncii Naționale a României și al Fondului Monetar Internațional și a fost ministru al finanțelor publice în Guvernul României.

28
0
0
2
5

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?