COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 937 115   INFECTAȚI 365 713(+548)   TRATAȚI 349 581      DECESE 9192(+30)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3020

Majoritatea parlamentară a lăsat SUA fără terenul Stadionului Republican

3 dec. 2020,, 16:15   Politică
7393 6

PSRM - „Pentru Moldova” a votat în două lecturi abrogarea deciziei de a transmite terenul Stadionului Republican către Ambasada SUA.

Amintim că prin decizia din august 2018, Guvernul Filip a decis să dea terenul fostului Stadion Republican pentru construcția Ambasadei SUA. În același an, în octombrie, Parlamentul a adoptat o lege care permitea „transmiterea pămîntului americanilor pentru construcția ambasadei”. Totuși, Igor Dodon nu am semnat acea lege, fapt ce a dus la suspendarea lui din funcție de către Curtea Constituțională, iar documentul a fost semnat de Andrian Candu, președintele Parlamentului de atunci, transmite deschide.md.

După ce PDM a plecat de la guvernare în iunie 2019, Dodon a anunțat că a propus Statelor Unite ale Americii alte patru locații, decît Stadionul Republican, pentru edificarea ambasadei.

Potrivit actualului proiect al PSRM, „Primăria mun.Chișinău se află în proces de elaborare a planului general urbanistic al capitalei și intențiile de orice tip vis-a-vis de acest bun imobil urmează a fi ghidate ținînd cont inclusiv și de acest obiectiv important de interes public”.

Deputații „Pentru Moldova” au anunțat că ar intenționa să construiască pe acest loc un imens parc familial.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Se împlinește un an de președinție a Maiei Sandu. Evaluați munca ei în această funcție
 X