Incendii stiri: 688
Cazul Șor stiri: 585
Preşedintele stiri: 3740

Maia Sandu neagă că și-ar fi anunțat intenția de a candida la următoarele alegeri prezidențiale

8 iun. 13:31   Politică
2441 1

Președinta Maia Sandu a declarat că nu a anunțat că va candida la următoarele alegeri prezidențiale, după cum se arăta într-un interviu acordat de aceasta pentru agenția americană Bloomberg.

Șefa statului a menționat că a fost vorba despre o neînțelegere, iar ulterior jurnaliștii au rectificat greșeala, transmite Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Maia Sandu a precizat că nu și-a anunțat în cadrul interviului intenția de a candida pentru încă un mandat în fruntea Președinției și că, în realitate a fost vorba de o „neînțelegere”. Șefa statului a precizat că, de fapt, a discutat dacă există partide politice pro-europene în țara noastră, care să supraviețuiască în timp pînă în 2030 pentru a realiza aderarea Republicii Moldova la UE, termen anunțat anterior de aceasta.

„Și eu am spus că partidele politice pro-europene se luptă pentru a menține acest sprijin pentru integrarea europeană, dar foarte important că există sprijinul cetățenilor, pe care îl vedem în sondaje. Există sprijinul cetățenilor pe care l-am văzut pe 21 mai în Piața Marii Adunări Naționale și în diferite orașe europene. Atît timp cît există sprijinul popular, acest sprijin va avea și calea politică sau canalul politic prin care să se manifeste”, a spus șefa statului la emisiunea „Puncte de Refleacție” de la Vocea Basarabiei.

Totodată, Maia Sandu a precizat că, ulterior, informațiile au fost corectate.


Întrebată dacă și-ar dori să mai candideze pentru încă un mandat, președinta Sandu a declarat că este „prea devreme” de vorbit despre acest subiect.

„Eu mai am un an și cîteva luni de muncă serioasă în acest mandat și mă concentrez pe acest mandat”, a adăugat aceasta.

Amintim că, recent, șefa statului a acordat un interviu pentru agenția Bloomberg în care era indicat că aceasta și-ar fi anunțat intenția de a candida la următoare alegeri prezidențiale. De asemenea, șefa statului și-a exprimat speranța că R. Moldova va adera la Uniunea Europeană pînă în anul 2030.

2
0
0
0
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Stare de urgență a fost prelungită pentru a 10-a oară. Cum calificați această decizie?