COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6738

Maia Sandu, după incidentul de la Edineț: Este un drept și îl respect

1 iun. 16:53   Politică
2394 16

Președintele Maia Sandu vine cu o reacție la protestul împotriva sosirii sale la Edineț și spune că va face tot posibilul pentru a schimba în bine viața oamenilor, chiar dacă au alte viziuni politice.

Într-o postare pe Facebook, Maia Sandu spune că protestul este un drept constituțional și îl respectă, transmite Știri.md.

"La Edineț m-a întîmpinat și un grup care a protestat împotriva sosirii mele în raion. Protestul este un drept constituțional, pe care îl respect. În calitate de Președinte, voi face tot ce-mi stă în puteri pentru a schimba spre bine viața tuturor cetățenilor - inclusiv a celor care au alte viziuni sau preferințe politice decît mine", a scris președintele.

Totodată, aceasta a menționat că în cadrul vizitei a avut mai multe întîlniri și schimburi de opinii cu primarii, directorii de școli, reprezentanții autorităților locale, medicii și antreprenorii din raion.

"Interlocutorii mi-au relatat despre mersul campaniei de vaccinare, situația curentă din sănătate și educație, problemele localităților din Edineț. Am discutat cu primarii despre proiectele de dezvoltare realizate la Edineț și despre importanța sprijinirii echitabile a proiectelor de dezvoltare locală, inclusiv celor cu finanțare europeană.


Cu antreprenorii am vorbit despre restabilirea și extinderea piețelor de desfacere pentru producția lor și despre necesitatea diversificării economiei locale. Moldova are nevoie de investiții majore de calitate ce vor veni în țară doar dacă vom avea o justiție de încredere", a mai scris Sandu.

Președintele menționează că le-a povestit oamenilor despre planul de recuperare economică la care se lucrează în prezent.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽