TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Maia Sandu, către Ambasadorii UE: Sîntem determinați să facem reforme în folosul cetățenilor

Maia Sandu, către Ambasadorii UE: Sîntem determinați să facem reforme în folosul cetățenilor

Noul Guvern al Moldovei este hotărît să implementeze reforme importante în beneficiul cetățenilor.


Acest lucru a fost declarat de către Prim-ministrul Maia Sandu în cadrul unei întrevederi, susținute de membrii noului Cabinet de miniștri cu ambasadorii Uniunii Europene acreditați în Moldova.


Șefa Executivului a relatat diplomaților despre cele mai recente activități și lista priorităților Guvernului, dar și despre rezultatele vizitelor recente la Kiev și Berlin.


În cadrul întrevederii, Premierul a mulțumit pentru susținerea acordată și a dat asigurări reprezentanților misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău că agenda de reforme va continua să fie implementată într-un ritm sporit, menționînd prioritățile actualei guvernări pe termen scurt.


„Ne-am propus să combatem corupția, să restabilim credibilitatea în instituțiile statului, să rectificăm bugetul, să întreprindem acțiuni cu caracter social, menite sa sporească nivelul de protecție socială și alte domenii importante”, a declarat Maia Sandu.


Totodată, Prim-ministrul a subliniat și prioritățile pe termen lung ale guvernării care țin de reformele instituționale. Șefa Executivului a mai vorbit despre îmbunătățirea condițiilor de activitate a întreprinzătorilor, eliminarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri cu venituri mici rămînînd o direcție în care se va lucra intens.


Miniștrii Guvernului Sandu s-au expus asupra provocărilor cu care se confruntă astăzi. Printre acestea se numără lipsa specialiștilor în diverse domenii, precum educație și sănătate, în special din cauza emigrării acestora peste hotarele țării.


Reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate la Chișinău au salutat hotărîrea și determinarea cu care Executivul s-a angajat să pună în aplicare reformele și au declarat ca vor continua să sprijine țara noastră.


„Sîntem aici să vă susținem în acțiunile pe care le întreprindeți. Ne dorim să vedem Republica Moldova o țară dezvoltată, iar cetățenii să aibă un viitor mai bun”, a subliniat Ambasadorul Uniunii Europene în țara noastră, Peter Michalko.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load