X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Maia Sandu a adus un dar omologului său Klaus Iohannis

29 dec. 2020,, 14:20   Politică
20190 3

Pe finalul întîlnirii dintre președinții țărilor vecine, R. Moldova și Romînia, șefa statului Maia Sandu a înmînat omologului său moneda comemorativă „Medicul meu -eroul meu”. „sînt eroii vremurilor noastre”, a spus președinta țării.

„Vin cu un dar simbolic. Moneda este în semn de recunoștință pentru sacrificiul medicilor și lucrătorilor medicali. Și în R. Moldova, și în Romînia, medicii sînt eroii vremurilor noastre. Este o monedă emisă de BNM care celebrează sacrificiul lor”, a spus Maia Sandu.

În răspuns, președintele romîn Klaus Iohannis a mulțumit și urat tuturor sănătate, scrie agora.md.

Menționăm că, la 29 decembrie Klaus Iohannis a venit într-o vizită oficială în țara noastră. Este prima vizită a unui înalt demnitar de stat de la învestirea în funcției a Maiei Sandu.

Moneda comemorativă dedicată medicilor implicați în lupta cu COVID-19 a fost emisă de BNM. Despre aceasta a anunțat instituția la 28 decembrie. Primele monede vor fi oferite instituțiilor medicale care au luptat cu infecția de coronavirus de tip nou. Este vorba despre: Institutul de Medicină Urgentă, Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican, Timofei Moșneaga precum și Centrului COVID-19, Chișinău.


e monedă, în planul central, este reprezentată imaginea a doi medici pe fundalul hărții Republicii Moldova. În partea stîngă, cu majuscule, este gravată inscripția „Medicul meu - eroul meu”. Moneda este confecționată din argint, ambalată în capsulă de metacrilat transparent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?