Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Litvinenco, mesaj de adio: „A fost o onoare pentru mine”

16 feb. 2023,, 15:15   Politică
2550 0

Sergiu Litvinenco a tranmis un mesaj de adio și a declarat că pentru el a fost o onoare să fie parte a unui Guvern care a obținut pentru Republica Moldova statutul de țară-candidat de aderare la Uniunea Europeană.

„Astăzi se încheie mandatul meu de ministru al justiției, unde am muncit alături de o echipă de adevărați profesioniști. A fost o onoare pentru mine să să fiu parte a unui Guvern care a obținut pentru Republica Moldova statutul de țară-candidat de aderare la Uniunea Europeană și care a reușit să lanseze reforme curajoase, în pofida unui context regional extrem de dificil. Reformele pe care le-am demarat în această perioadă au fost așteptate decenii la rînd și tocmai de aceea, atît eu, cît și colegii mei, ne-am dorit ca aceste transformări să fie ireversibile, iar noi toți, oamenii acestei țări, să nu mai ajungem niciodată în situația în care legea să fie sfidată, iar justiția, călcată în picioare.

Reforma de curățare a sistemului de justiție de oameni corupți și lipsiți de integritate a întîmpinat o rezistență dură anume din cauza marilor corupți, care s-au simțit de neînvins ani la rîndul și nu au vrut să cedeze sferele de influență. În curînd vom avea un nou Consiliu Superior al Magistraturii, o componență reînoită a Consiliului Superior al Procurorilor, iar pînă la final de an – o nouă Curte Supremă de Justiție. Procesul de curățare va continua și la nivelurile următoare. Acest proces de curățare va da rezultate tot mai evidente în special pe termen mediu și lung”.

Litvinenco a declarat că e sigur că „Guvernul care va fi învestitit azi împreună cu echipa minunată a Ministerului Justiției vor merge înainte pe calea reformelor pe care le-am inițiat. Moldova are potențial să devină un model de democrație europeană. Depinde de noi toți ca acest obiectiv ambițios să devină realitate”.

4
1
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?