Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

Litvinenco: „Hoții pot reveni acasă și să răspundă în fața justiției”

6 oct. 2022,, 14:31   Politică
2027 0

Întrebat, în Parlament, de deputatul PAS Lilian Carp, dacă prelungirea stării de urgență va împiedica aducerea în țară a fugarilor și penalilor, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a declarat că nu există nicio barieră și nu vor fi introduse limitări.

Lilian Carp: „Hoții care finanțează protestele, ei pot să vină acasă și ei în fața oamenilor si să protesteze sau au doar dreptul să facă transferuri de bani printre unii organizatori?

Sergiu Litvinenco: „Întrebarea d-stră ține de acțiunile pe care le-a întreprins Guvenrul și Comisia pe durata stării de urgență. Un lucru fundamental este că guvernul nu a limmitat dreptul și libertățile fundamentale ale omului care se făceau anterior. Cu privire la întrebare, hoții pot să revină acasă și să răspundă în fața justiției. Nu există nicio barieră și comisia nu are de gînd să introducă nici o limitare în cazul lor”.

În aceeași ordine de idei, premierul Natalia Gavrilița a menționat că fugarii „vor fi judecați și în lipsa lor, dar îi invităm să nu facă comentarii online și să vină în fața oamenilor și să răspundă”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?