Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

"Licitația aranjată" de la Aeroportul Chișinău: MAN a sesizat CNA

31 ian. 15:58   Politică
3978 0

Mișcarea Alternativă Națională (MAN) a depus miercuri, 31 ianuarie, un denunț la Centrul Național Anticorupție (CNA) pe marginea încălcărilor admise în cadrul procedurii de licitație în vederea selectării unui locatar pentru spațiile din incinta Aeroportului Internațional Chișinău.

La sediul CNA a fost viceprimara Capitalei, Irina Gutnic, dar și deputatul Gaik Vartanean.

„Am hotărît să ne adresăm către CNA din motiv că centrul este organul competent în prevenirea anumitor încălcări. La această etapă, noi, examinînd acel caiet de sarcini care a fost elaborat de organizatorul concursului, care a fost publicat la data de 18 ianuarie, am constatat încălcarea prevederilor regulamentului care a stat la baza inițierii acestei licitații cu strigare”, a menționat Irina Gutnic, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Gutnic a mai precizat că „organizatorii, la elaborarea caietului de sarcini, au depășit cadrul legal și au inclus cerințe disproporționate cu scopul urmărit”.

Un alt aspect semnalat de MAN este prevederea conform căreia proiectul de execuție nu trebuie să devieze de la ceea ce este deja construit, ceea ce ar putea favoriza deja un operator preselectat și ar exclude necesitatea investițiilor în îmbunătățirea spațiilor. Formațiunea cere o anchetă.


35
2
0
0
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?