X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Kulminski: "Conflictul transnistrean ar putea fi rezolvat în curînd"

29 iul. 2022,, 14:15   Politică
5144 0

Astăzi, toate procesele geopolitice din regiune au început să se miște și toate țările din regiune joacă în marea geopolitică, de aceea conflictul transnistrean nu va rămîne înghețat mult timp și va fi soluționat într-un fel sau altul.

Această opinie a fost exprimată de directorul executiv al Institutului pentru Inițiative Strategice, fostul viceprim-ministrul pentru Reintegrare al Republicii Moldova, Vladislav Kulminski, în cadrul emisiunii "Glavnoe" de la TVC-21, relatează Noi.md .

Vorbind despre la ce s-a ajuns în domeniul reglementării transnistrene în aceștii de 30 de ani, el a subliniat că pe Nistru nu există operațiuni militare, iar acest lucru deja este bine.

"Nu există stare de război, nu există acțiuni militare între malul drept și cel stîng al Nistrului, în special la nivel de cetățenilor obișnuiți, între oamenii care trăiesc pe ambele maluri ale Nistrului. În Transnistria locuiesc 350 de mii de cetățeni moldoveni. Pe de altă parte, încercările de a obține o soluționare politică nu au adus deocamdată nici un rezultat. Și, în general, ca să fiu sincer, cred că termenul de ”conflict înghețat” nu este în totalitate unul reușit, deoarece un conflict înghețat este în esență un conflict amînat, dar nu un conflict soluționat. Cred că de astăzi toate procesele geopolitice din regiune au început să se miște, deoarece astăzi toate țările din regiune joacă în această mare geopolitică, cred că acest conflict nu va rămîne înghețat mult timp. Cred că acest conflict va fi rezolvat, va fi soluționat într-un fel sau altul. Cred că acest lucru este realist în viitorul apropiat, iar guvernul moldovean ar trebui să fie pregătit pentru o astfel de dezvoltare", a spus Vladislav Kulminski.

5
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?