X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Judecătoarea Tatiana Postolachi nu va fi exclusă din completul de examinare a dosarului Plahotniuc

29 oct. 2023,, 12:17   Politică
2823 0

Judecătoarea Tatiana Postolachi rămîne în completul de examinare a dosarului în care fostul șef al PD, Vladimir Plahotniuc, este cercetat penal pentru conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani.

Anterior, Tatiana Postolachi a încercat să scape de ”dosarul Plahotniuc” care urmează a fi examinat pe 13 noiembrie.

Motivul pentru care Tatiana Postolachi a refuzat să ducă dosarul Plahotniuc nu este cunoscut, deoarece decizia judecătoarei privind abținerea de la examinare nu a fost făcută publică. Avocatul lui Plahotniuc, Lucian Rogac, a cerut recuzarea Tatianei Postolachi din completul de judecată pe motiv că acesta ar fi ”în relații amicale” cu un martor în dosar. Magistrații de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, au calificat cererea apărătorului drept neîntemeiată, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Avocatul lui Plahotniuc zice că nu știe unde se află clientul său și se abține de la orice comentariu. În același timp, Lucian Rogac afirmă că Vladimir Plahotniuc pledează nevinovat.

Pe 29 mai curent, Curtea de Apel Chișinău a respins demersul avocaților și a menținut fără modificări încheierea Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, prin care a fost admis demersul Procuraturii Anticorupție privind autorizarea finalizării urmăririi penale în lipsa învinuitului Vladimir Plahotniuc. Astfel, cauza penală a fost expediată în instanță, unde urmează să se prezinte pentru audieri și cei 51 de martori ai acuzării.


În privința lui Plahotniuc a fost dispus arestul preventiv pentru un termen de 30 zile. Procuratura Anticorupție transmite că a depus un demers repetat la Biroul Național Central Interpol din Republica Moldova, prin care a solicitat adresarea suplimentară la Secretariatul General al Organizației Internaționale a Poliției Criminale Interpol, în vederea emiterii unei difuziuni de căutare a internațională în privința lui Plahotniuc.

Fostul șef al PD este cercetat penal pentru crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani. Vladimir Plahotniuc riscă pînă la 15 ani de închisoare.

4
4
0
1
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?