Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Iurie Roșca nu mai este persona non-grata pe teritoriul României: Interdicția, anulată de instanță

26 oct. 2023,, 17:40   Politică
4128 0

Jurnalistul și publicistului Iurie Roșca nu mai este persona non-grata pe teritoriul României. Interdicția aplicată jurnalistului în 2021 a fost anulată de Curtea de Apel București. Anunțul a fost făcut de Roșca pe rețelele de socializare.

Iurie Roșca spune că așteaptă scuzele de rigoare din partea autorităților române, în urma deciziei instanței.

"La 14 august 2021, am încercat să intru în România prin punctul de trecere a fronterei Albița, unde am fost oprit de ofițerii Poliției de Frontieră și mi s-a comunicat că am primit interdicție. Hotărîrea de guvern care zice că au primit consemn să nu permită intrarea în țară (...) Am făcut cale întoarsă.

Am fost hăituit destul de puternic de către presa dominantă de la București și Chișinău care lucrează în regim de rețea și reacționează la orice semnal cînd cineva trage din umbră din hățuri și primește indicația să lanseze un atac concertat împotriva cuiva care este indezirabil puterii din umbră de la București. Printre cei care m-au denigrat, ponegrit, printre detractorii din acea perioadă au fost și cîțiva din partidul AUR.

Dacă tot s-a anulat respectivul act abuziv emis de autoritățile de la București printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București, as fi fost în drept să aștept scuzele de rigoare din partea tuturor instituțiilor mass-media care m-au ponegrit fără a-mi da cel puțin posibilitatea să mă justific, să mă explic", a menționat Roșca.


Jurnalistul spune că după mai multe ședințe de judecată, în cadrul cărora au fost audiați reprezentanți ai Serviciului român de Informații, precum și ai Poliției de Frontieră, a urma și hotărîrea în favoarea sa.

"Spre surprindea mea, Curtea de Apel a emis o decizie favorabilă. Mă simt obligat să-i aduc mulțumiri pentru corectitudinea profesională și curaj civic domnului președinte al instanței. (..) Putem considera consumat acest episod din viața mea. Voi face o nouă încercare a intra în România", a mai menționat Roșca.

4
3
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?