X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ion Guzun: „Cazul lui Iulian Muntean denotă anumite breșe în procesul de Pre-Vetting"

21 sep. 2023,, 16:31   Politică
2691 0

Scandalul care planează în jurul lui Iulian Muntean, ales recent membru al Consiliului Superior al Magistraturii, denotă anumite breșe în procesul de Pre-Vetting și de selecție și afectează credibilitatea CSM.

De această părere este membrul CSM, Ion Guzun, care a declarat că în această situație, ar putea să planeze anumite dubii referitor la hotărîrile care ar putea să le adopte Consiliul Superior al Magistraturii în zilele următoare pe orice alte chestiuni, transmite tv8.

„Nu cunoșteam despre această situație și Comisia de Pre-Vetting a menționat că atît domnul Muntean nu a indicat aceste circumstanțe în chestionarul pe care l-a completat și nici CNA nu a dispus de această informație. Urmează ca această situație să fie clarificată. Cert este că un asemenea exemplu denotă faptul că procesul de Pre-Vetting și de selecție are anumite breșe și eu sper foarte mult că Procuratura Anticorupție și CNA să revină cu reacții în acest sens”, a declarat Ion Guzun.

Totodată, Guzun a spus că membrii CSM se vor întîlni pentru a discuta despre situația creată. Cert este, în opinia lui că „această situație afectează foarte mult credibilitatea CSM, nu și legalitatea instituției”.

„Instituția care l-a numit urmează să-l revoce, dacă se constată anumite circumstanțe care i-ar fi viciat hotărîrea, sau dumnealui să-și depună mandatul. sînt chestiuni care nu țin de competența CSM și a membrilor săi. Ce ține de noi, vom discuta și vom vedea, pentru că asta ar putea să afecteze atît eforturile CSM din ultimul timp de a consolida sistemul judecătoresc, de a răspunde solicitărilor lor, de a veni cu hotărîri ce țin de cariera judecătorilor, de numire, promovare, inclusiv de răspunderea disciplinară”, a mai spus Guzun.


Amintim că după ce în spațiul public au apărut informații privind calitatea de bănuit pe care îl are Muntean într-un dosar de corupție mai vechi, CNA venit cu precizări și a confirmat acest lucru. Comisia Pre-Vetting spune că nu știa despre aceste informații și că a primit confirmarea CNA abia în aceste zile. Nu a primit însă niciun răspuns din partea Procuraturii Anticorupție.

0
0
0
1
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?