TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Ilan Șor a rămas fără imunitate parlamentară

Deputații au votat unanim pentru ridicarea imunității deputatului Ilan Șor. Cu o solicitare în acest sens a venit procurorul general interimar Dumitru Robu.

Fracțiunea parlamentară a Partidului Șor s-a plîns că nu a primit demersul procurorului general interimar pentru ca să-l poată analiza. „Ilan Șor nu se ține de imunitate”, a punctat deputatul Denis Ulanov.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat că Procuratura deține probe concludente care ar demonstra implicarea lui Ilan Șor în frauda bancară. Robu spune că ridicarea imunității lui Ilan Șor este necesară „în scopul evitării nimicirii probelor și înstrăinării unor bunuri”, care ar putea fi recuperate după furtul miliardului.


„Arestarea lui Ilan Șor ar duce la aflarea complicilor și beneficiarilor finali ai fraudei bancare”, a adăugat Dumitru Robu.

Procurorul a precizat că Ilan Șor este cercetat în cadrul unui nou dosar, deschis pe 9 august, fiind învinuit de abuz de serviciu în interesul unui grup criminal organizat: „Sunt fapte noi și fapte vechi constate. Pe 15 august a fost completată învinuirea”.

Deputații din fracțiunea Partidului Șor au părăsit sala de ședințe înainte de vot, imediat după ce Denis Ulanov a avut o luare de cuvînt la tribuna Parlamentului. Acesta a învinuit actuala guvernare că ia decizii politice și îl atacă pe Ilan Șor, pentru că ar fi principalul oponent al lui Igor Dodon.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load