X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Hotarît! Doar personalul medical vaccinat va beneficia de indemnizații unice

13 oct. 2021,, 16:24   Politică
2839 0

Personalul medical vaccinat din Republica Moldova, antrenat în lupta cu COVID-19, va beneficia de indemnizația unică în sumă de 16 000 lei în cazul contractării virusului. Un proiect de Hotărîre în acest sens a fost aprobat astăzi în cadrul ședinței cabinetului de miniștri.

În categoria celor eligibili pentru a beneficia de indemnizația oferită din partea statului se vor încadra angajații Agenției Naționale de Sănătate Publică, ai instituțiilor medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor, Serviciului de Informații și Securitate, ai instituțiilor medico-sanitare publice spitalicești, de asistență medicală urgentă prespitalicească sau de asistență medicală primară. Angajații care nu și-au administrat un vaccin anti COVID pînă la momentul contractării virusului, nu vor mai putea beneficia de asistența financiară unică, oferită în legătură cu expunerea la riscul de îmbolnăvire, transmite Noi.md.

Totodată, Guvernul a stabilit o indemnizație unică în mărime de 100 mii de lei pentru personalul implicat în desfășurarea activităților medicale de combatere a pandemiei și vaccinat împotriva COVID-19 din cadrul instituțiilor medicale menționate mai sus, care a decedat în lupta cu virusul.

Proiectul a fost elaborat de către Ministerul Sănătății în scopul ajustării măsurilor de sprijin pentru lucrătorii medicali expuși riscului de îmbolnăvire în contextul pandemiei COVID-19. Cheltuielile necesare pentru realizarea prezentei hotărîri vor fi acoperite din contul fondurilor de urgență ale Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?