X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Hotărîrea CSP privind demiterea lui Stoianoglo, pe masa Maiei Sandu

30 mai. 2022,, 11:59   Politică
2657 0

Raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a ajuns zilele trecute pe masa președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu.

Informația a fost confirmată de către Sorina Ștefîrță, consilierul pentru comunicare publică și purtătorul de cuvînt al Președintelui Republicii Moldova, transmite Noi.mdcu referire ladeschide.md.

Amintim că săptămîna trecută Consiliul Superior al Procurorilor a votat raportul Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo.

Membrii CSP au oferit lui Stoianoglo calificativul „nesatisfăcător”, fapt ce a permis înaintatea unei cereri președintelui R.Moldova, Maia Sandu, în vederea eliberării acestuia din funcție.

De menționat că Alexandr Stoianoglo a fost suspendat din funcția de procuror general în luna octombrie 2021. Acesta este acuzat de depășirea atribuțiilor de serviciu, abuz în serviciu, corupere pasivă, darea declarațiilor mincinoase în fața unui organ competent, favorizarea unui grup criminal organizat, dar și încălcarea inviolabilității vieții personale și divulgarea datelor urmării penale.


Alexandr Stoianoglo pledează nevinovat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?