Eurovision stiri: 516
Cazul Filat stiri: 349
Transnistria stiri: 1427

Guvernul va asigura în continuare securitatea în țară

14 sep. 2023,, 08:45   Politică
2862 1

Guvernarea de la Chișinău va continua să stopeze orice tentativă de a submina integritatea teritorială, independența Republicii Moldova și demnitatea cetățenilor noștri. Declarația a fost făcută de premierul Dorin Recean.

"Este timpul ca Rusia să conștientizeze că Republica Moldova este un stat independent. Asta este crucial. Și este timpul să conștientizeze că Republica Moldova trebuie respectată", a spus Recean.

Prim-ministrul s-a referit și la cazul cu expulzarea șefului Sputnik în Republica Moldova și reacțiile ulterioare ale Risiei în acest sens.

"Trebuie calm, liniștit să ne căutăm de treabă, să muncim, să creștem economia, să asigurăm salarii, să asigurăm oportunități pentru mediul de afaceri. Guvernul a demonstrat în toată această perioadă că are toată capacitatea să asigure pacea, securitatea și să facă față la toate amenințările, de orice tip pe care au încercat ei să le întreprindă.

Guvernul în continuare va asigura securitatea în țară și, în paralel, trebuie să ne focusăm pe reforma justiției, pe creșterea economică, pe îndeplinirea condiționalităților ca să trecem la etapa următoare în negocierile cu UE", a punctat Dorin Recean la jurnal tv în cadrul emisiunii "Secretele Puterii", notează Noi.md.


Amintim că șeful Sputnik Moldova, Vitalii Denisov, care este cetățean al Federației Ruse, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe un termen de 10 ani și expulzat din țară. Ieri, 13 septembrie, acesta a fost condus la aeroport de către ofițerii Inspectoratului General pentru Migrație.

4
0
1
1
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?