X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Groza: Chestiunea privind negocierile de aderare a Moldovei la UE va fi examinată în decembrie

27 apr. 2023,, 10:30   Politică
2193 0

Mai multe centre de studiu de la Chișinău au întocmit un raport propriu, alternativ, privind implementarea de către Republica Moldova a celor 9 angajamente propuse de Comisia Europeană pentru începerea negocierilor de aderare cu UE.

Despre aceasta a anunțat Iulian Groza, membru al Consiliului Suprem de Securitate, fost viceministru al Afacerilor Externe și expert în domeniul integrării europene.

"De asemenea, împreună cu mai multe centre de studiu de la Chișinău, am publicat recent un raport alternativ, care indică unele tendințe pozitive în îndeplinirea acestor condiții. Totuși, există o serie de acțiuni, în special în domeniul justiției, al dezoligarhizării și al cooperării cu societatea civilă, care mai trebuie îndeplinite până în luna iunie a acestui an", a declarat Groza în cadrul emisiunii "Puls cu Liudmila Belchenkova", transmite a-tv.md.

Potrivit expertului, Comisia Europeană va evalua implementarea acestor măsuri în toamnă. Însă, după cum a spus membrul CSȘ, ultimul cuvânt îl are Consiliul UE, care îl va da în luna decembrie a acestui an.

"În cazul în care implementarea lor va fi exemplară, Comisia Europeană poate recomanda statelor membre ale Uniunii Europene să lanseze negocieri cu Republica Moldova. Totuși, decizia finală în această chestiune va fi luată de Consiliul Uniunii Europene, care, în decembrie, trebuie să discute și să decidă dacă aceste negocieri pot începe", a conchis Iulian Groza.


1
0
0
0
19

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?