Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Greceanîi: Parlamentul va promova un dialog echilibrat cu vecinii și partenerii strategici

22 ian. 2020,, 17:28   Politică
3356 3

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a declarat că Parlamentul Republicii Moldova va promova un dialog echilibrat cu vecinii și partenerii strategici, va contribui la buna desfășurare a reformelor și va sprijini inițiative care vor consolida societatea, transmite NOI.md.

Președintele Parlamentului a reiterat că toate angajamentele asumate de Republica Moldova vor fi respectate, indiferent de atitudinea față de anumite obligații acceptate de guvernele precedente.

De asemenea, Greceanîi s-a referit la necesitatea de a sprijini proiectele de dezvoltare economică și a proiectelor care vin să asigure creșterea salariilor, pensiilor, oportunități pentru crearea a noi locuri de muncă, dezvoltarea sistemului de sănătate și a celui de educație. Președintele Parlamentului a ținut să sublinieze că cetățenii așteaptă acum creșterea calității vieții și Parlamentul alături de Guvern și Președinție își va canaliza eforturile pentru atingerea acestui obiectiv.

Totodată, referindu-se la prioritățile pentru următoarea sesiune, Președintele Parlamentului a declarat că va susține proiectele naționale de infrastructură și dezvoltarea regională, care vin să asigure toți locuitorii țării cu drumuri, canalizare, apă de calitate, evacuarea gunoiului, iluminare și gaz.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului, conform dispoziției Președintelui Parlamentului și a prevederilor constituționale, începe la 3 februarie 2020.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?