X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Giorgia Meloni: În aceste vremuri dificile, Moldova joacă un rol important pentru Europa

1 iun. 2023,, 14:27   Politică
2319 0

Italia ne va fi alături și va susține Chișinăul, Kievul și Tbilisi în calea spre aderarea europeană. Premierul Italiei, Georgia Meloni, a făcut aceste declarații la deschiderea Summitului Comunității Politice Europene, care are loc astăzi la Bulboaca.

Potrivit oficialei europene, liderii mondiali participă la acest summit pentru a reaminti că Europa nu reprezintă doar un „club” și nu se rezumă doar la reguli sau interese, ci este mult mai presus – este o civilizație, întemeiată pe principiul libertății, egalității, solidarității și a statului de drept, transmite realitatea.

„Suntem aici pentru a reaminti că nu vom permite ca aceste principii să fie contestate sau distruse de cei care cred că ne pot reîntoarce în cei mai dificili ani din trecut”, a adăugat Giorgia Meloni.

Premierul Italiei a mai spus că trebuie să statele membre UE trebuie să găsească împreună soluții la toate crizele, în special la cele provocate de situația geopolitică.


„Putem face asta ca să avem o Europă care, după ce a fost o protagonistă a trecutului, să fie o protagonistă a viitorului”, a declarat Giorgia Meloni.

5
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?