Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Geoană: „NATO va ajuta Moldova dacă o va cere”

11 apr. 2023,, 19:45   Politică
3346 1

NATO va acorda asistență Moldovei dacă conducerea acesteia o va cere.

Așa a declarat secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Mircea Geoană.

„Dacă Chișinăul oficial va apela la NATO pentru ajutor pentru asigurarea securității țării, alianța va lua în considerare această posibilitate în cadrul parteneriatului existent. În ultimul timp, s-au afirmat frecvent că Moldova are nevoie de un sistem de apărare aeriană, că are nevoie de un sistem de apărare împotriva dronelor, că are nevoie de apărare cibernetică. Sînt lucruri evidente", a spus Geoană într-o emisiune a postului de televiziune Moldova 1, scrie tass.ru.

El a numit că este „absolut legal să primiți astfel de fonduri pentru a proteja teritoriul și populația” din Moldova, a cărei Constituție prevede neutralitatea.

După cum s-a anunțat anterior, cetățenii Republicii Moldova sînt împotriva aderării țării la NATO. Acest lucru este dovedit de rezultatele sondajelor de opinie.

Autoritățile moldovenești au declarat mai devreme că republica nu va adera la NATO, dar, ca orice stat neutru, trebuie să-și asigure securitatea, mai ales în condițiile actuale, cînd este război într-o țară vecină și cînd, periodic, pe lîngă granița noastră sau prin spațiul nostru aerian zboară rachete.

9
0
0
0
28

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?