X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Gavrilița: Un guvern minoritar doar ar prelungi agonia politică

25 feb. 2021,, 09:00   Politică
1629 3

Vicepreședintele PAS, Natalia Gavrilița, spune că în lipsa unei majorități parlamentare, care să susțină inițiativele Guvernului, votarea unui executiv minoritar nu ar face nimic altceva decât să prelungească agonia politică în care ne aflăm.Mai mult, Natalia Gavrilița spune că formațiunea sa vede două soluții de depășire a crizei: fie eșuarea a încă o tentativă de învestire a Guvernului, fie organizarea unui referendum, notează ipn.md.

Natalia Gavrilița spune că formațiunea sa nu agreează ideea unui Guvern minoritar condus de Andrei Năstase, întrucât învestirea unui Guvern ar îndepărta și mai mult data alegerilor anticipate.

„Nu văd cum un guvern minoritar, fără o susținere majoritară în Parlament, poate asigura soluționarea problemelor oamenilor. Știm din experiența Guvernului Sandu, în momentul în care se fac anumite progrese pentru a curăța instituțiile statului, deputații afectați de aceste progrese în combaterea corupției, vin cu moțiune de cenzură. Nu facem decât să prelungim agonia cu o lună, două”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la Tv8.

Gavrilița spune că șefului statului nu-i este frică de inițierea procedurii de suspendare a sa din funcție și că este gata să meargă la referendum.

„Ar fi o cale ca, totuși, să se meargă cu încă o nominalizare a prim-ministrului și picarea acestui vot. Sau să se meargă la referendum. Dna președinte este gata să meargă la referendum, sunt gata partidele politice să meargă la acest exercițiu? Președintele a promis oamenilor o schimbare și noi credem că această schimbare trebuie făcută acum”, a spus Natalia Gavrilița.


Natalia Gavrilița a evitat să spună dacă șeful statului va iniția sau nu consultările cu fracțiunile parlamentare, așa cum a sugerat Curtea Constituțională.

„Este foarte clar că în Parlament nu există o majoritate stabilă care poate guverna pe timp de criză în beneficiul cetățenilor. Și acum discuțiile sunt la Parlament, asta înseamnă că nici partidele nu au acum o soluție pe care s-o propună președintelui Sandu”, a declarat Natalia Gavrilița.

Natalia Gavrilița a fost primul candidat desemnat de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. În timpul primei tentative de învestire a Guvernului Gavrilița, cabinetul său de miniștri nu a acumulat niciun vot în plenul Parlamentului. După decizia Curții Constituționale, privind declararea neconstituționalității decretului de desemnare repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru, președintele Maia Sandu a menționat că cetățenii vor fi cei care-și vor alege viitorul la alegeri anticipate sau la referendum. Șeful statului a evitat să menționeze dacă se va conforma sau nu deciziei Curții Constituționale de a iniția consultări cu fracțiunile parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?