X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Gavrilița s-a adresat cetățenilor Moldovei în limba rusă

11 feb. 2021,, 12:05   Politică
3750 6

Candidatul la funcția de prim-ministru, Natalia Gavrilița, în cadrul ședinței Parlamentului, s-a adresat cetățenilor vorbitori de limbă rusă din țară, relatează point.md.

Natalia Gavrilița a menționat că "are o echipă care este gata să lucreze, există un plan, dar lipsește o majoritate parlamentară care este gata să lucreze pentru oameni".

"Stimați cetățeni ai Moldovei, aș dori să mă adresez dvs. cu cuvinte de recunoștință. Mulțumită dvs., timpul liniilor separatoare pleacă în trecut. În Moldova oamenii cred tot mai puțin în politicienii care încearcă să împartă țara noastră după diferite probleme geopolitice, lingvistice și etnice. Datorită dvs., încrederea în politicienii care ne scindează devine din ce în ce mai mică. Astăzi, pe cetățenii Moldovei nu-i preocupă în ce limbă vorbesc vecinii lor, cărui grup etnic aparțin. Toți cetățenii sînt preocupați de crearea unei conduceri normale, care să se gîndească la țară, să o dezvolte, să consolideze statalitatea, dar nu să fure de la propriii cetățeni, acoperindu-se cu lozinci geopolitice și lingvistice", a declarat Gavrilița.

Ea a adăugat că astăzi "majoritatea cetățenilor Moldovei se află la limita sărăciei, pe ei îi interesează pensiile, salariile, locurile de muncă, apa potabilă, mîncarea pe masă și situația ecologică catastrofală".

"Toată lumea și-a dat seama că fără o conducere competentă și onestă este imposibil de asigurat acest lucru. Totul este interconectat, fără instanțe și o procuratură cinstită nu va exista o dezvoltare economică, nu vor exista locuri de muncă, pensii și salarii demne. Contrabandele și schemele cu care se ocupă guvernarea ucid afacerile, ceea ce duce la sărăcirea populației. Cetățenii Moldovei vor să vadă la putere oameni cinstiți și profesioniști. Guvernul meu va continua schimbările care au început în țară", a adăugat candidatul la funcția de premier.


Amintim că Parlamentul examinează astăzi proiectul hotărîrii privind aprobarea programului de activitate al guvernului și exprimarea votului de încredere cabinetului Natalia Gavrilița.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?